به منظور جداکردن دو محیط پیاده رو و خیابان به صورت نهر سازی استفاده شده و بیشترین کاربرد آن در زمینه محوطه سازی میباشد ، که امروزه کاربرد بسیار زیادی در شهرها و روستاها دارد . از دلایل مهم استفاده از جداول بتنی میتوان به کم هزینه بودن آن ، حمل ونصب راحت آن ومقاوم بودن در مقابل سرمای شدید اشاره کرد ، که شهرداری ها را مجاب به استفاده از آن کرده است .
یکی از کاربردهای مصرف بتن،استفاده از آن برای تولید قطعات پیش ساخته است و یکی از پرکاربردترین قطعات بتنی در زمینه راه و شهرسازی جداول بتنی می باشد.
سالانه به جهت تخریب جداول بتنی کم دوام در اثر تاثیر عوامل مخرب ، هزینه های سنگینی به سازمانهای متولی خدمات شهری و شهروندان تحمیل میگردد. از آنجایی که روش تولید جداول بتنی تاثیر قابل توجهی در دوام آنها در برابر عوامل مخرب دارد ، آشنایی با روش های مختلف تولید و مزایا ومعایب آنها میتواند در انتخاب جدول مناسب با توجه به شرایط محیطی کمک نماید.علل خرابی جداول بتنی را به صورتهای میتوان دسته بندی کرد :
یخبندان و آب شدن مکرر
تر شدن و خشک شدن متوالی
ضربه ، سایش و یا ترکیب عوامل فوق
تخریب جداول بدلیل طرح اختلاط نادرست
عدم نگهداری و عمل آوری صحیح تا مدت ۷ روز بعد از تولید
انبساط ناشی از واکنش برخی سنگدانه ها با مواد قلیایی موجود در سیمان
نفوظ آبهای اسیدی به بارندگی یا فاضلابهای سطحی،شهری و صنعتی
نفوذ نمک های زیان آور و حملات شیمیایی به آنها به ویژه سولفات ها
در اکثر شهرهای کشور حداقل یکی از عوامل فوق وجود دارد.از آنجا که اکثر این عوامل را نمیتوان حذف نمود ، باید با شناخت ساز و کار تخریب آنها و همچنین رفع ضعف های موجود در مراحل ساخت ، دوام جداول بتنی را بهبود بخشید.
موارد استفاده از جدول بتنی
-
جداسازی مسیر های تردد
-
جداکردن مسیر به صورت فیزیکی یا ظاهری
-
تعبیه زهکش یا ایجاد جوی آب
-
جداسازی فضای سبز از مسیر تردد